hatter_4.png
PorP_-48_2.jpg
hatter_3.png
PorP_-33_2.jpg
PorP_1_2.jpg
hatter_4.png

Rólunk


 

 

 

 

 

 

 

SCROLL DOWN

Rólunk


 

 

 

 

 

 

 

Nézz be hozzánk!
Megnyitottuk az Oktogonon 4. szám alatt manufaktúránkat, és egész nap nyitva vagyunk, még hétvégén is.

Folyamatosan sülnek a nápolyi pizzák és készülnek a változatos tésztafajták, a jól ismert tagliatellétől kezdve az izgalmas casarecce-ig.

Szívesen mesélünk neked a tésztakészítésről. Ha kíváncsi vagy, mi készül épp, ugorj be hozzánk! Vagy ha egyszerűen csak ennél valamit.

Miért lyukas a makaróni közepe? A nápolyi vagy a római pizza az igazi? Miért nem mindegy, hogy miből készül a tésztaforma? 
Mi az az al dente? Amikor túl sok kérdésünk lett, úgy döntöttünk, hogy inkább utánajárunk és kitanuljuk a pizza- és pastakészítés rejtelmeit. Azóta a szenvedélyünk a tészta. 

Mindegy, hogy pizzát készítünk vagy tagliatellét, feldobva formázzuk, vagy nyújtjuk, vágjuk, sodorjuk: a lényeg, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Készülhet belőle margherita vagy arrabbiata, lehet ropogós vagy al dente, kérhetsz rá mozzarellát vagy parmezánt, a Made in Pastában perceken belül eheted vagy viheted. A kérdés már csak az, hogy pizza vagy pasta?

 

PorP_-48_2.jpg

Menü


 

 

Menü


 

 

MENÜ


Aktuális heti ajánlatunkat Facebook oldalunkon találod.
Minden tésztát helyben készítünk, ezekhez három féle klasszikus és ugyanennyi gourmet ragu és szósz közül tudsz választani. 
A pizzák és calzone-k naponta változnak a szezonálisan elérhető alapanyagoktól függően. 
Sütőben készült tésztáinkból mindig egy félét készítünk, hogy épp melyiket, az hetente változik.
Mire leírjuk, hogy épp mit készítünk, már el is fogyott, inkább gyere, és nézd meg magadnak a felhozatalt!

.

Sokszor merítünk inspirációt más nemzetek ételeiből, találkozhatsz a tradícionális magyar konyha elemeivel, de az ázsiai vagy közép-amerikai hozzávalók sem állnak távol tőlünk.  A kedvenceink azonban a klasszikus olasz fogások, amit a kiváló minőségű olasz alapanyagok tesznek igazán finommá.

 

Házi tésztáink

hatter_3.png

Érdekességek


 

 

Érdekességek


 

 

 

Vajon mindent tudsz az
olasz konyháról?


TÉSZTA

Azt gondolod, hogy sok tésztát eszel?
Ne aggódj, az olaszok fejenként 25 kg tésztát esznek egy évben!
Magyarországon ez a szám 7,5 kg.

A tökéletes tészta receptje

1. Nagy edényt használj és rengeteg vizet! - így a tészta nem ragad össze

2. Ne főzd túl! az al dente azt jelenti szó szerint, hogy fogkemény:
a tészta legyen puha, de legyen némi ellenállása, amikor ráharapsz

3. Sose öblítsd le a tésztát! Elég csak leszűrni. (Kivéve, ha tésztasalátát készítesz)

4. Tegyél félre egy keveset a főzővízből: a keményítős víz ad egy kis testességet a szószodnak, bármilyet is készítesz.


Penne, fusilli és spaghetti? Annyi féle van még: több, mint 300 forma és variáció létezik! 
Például casarecce (szicíliai forma, nagyon keskeny és hajlított cső), tagliatelle (hosszú, szalag-szerű szélesmetélt),
vagy bigoli (hasonló a spagettihez, csak vastagabb)


Szeretjük a színeket! időről időre kísérletezünk a színezett tésztákkal.
Mindig csak természetes anyagokat használunk ehhez, például sárgarépát, tintahalat vagy spenótot.


PIZZA

A "pizza" szót előszőr I.e. 997-ben dokumentálták Olaszországban Gaeta-ban. A Marherita pizza Savoyai Margit
olasz királynéről kapta a nevét. Egy népszerű történet szerint 1889-ben készítették neki, amikor Nápolyba látogatott.
A feltétek az olasz zászló színeit viselik: piros / fehér / zöld: paradicsom / mozzarella / bazsalikom. 

Pizzafajták
Roman pizza al taglio: pizza vágva. Ezeket a szögletes pizzákat pizza al metronak is hívják.
Napolyi pizza: kisebb, vékony tésztájú pizza, amit fa tüzelésű sütőben készítenek.
Szicília pizza: Palermóból származik. A szó 'szivacsot' jelent, ami jól leírja, ahogy a vastag tészta a serpenyőben
magába szívja az olajat.

Paradicsom
Az olasz szó a paradicsomra 'pomodoro', ami szó szerint annyit jelent, hogy: aranyalma (pomo d'oro).
A spanyolok az eredeti azték szót (xitomati) módosították tomate-ra. Ez a használat terjedt el
a legtöbb európai nyelvben. A magyar szó eredetileg paradicsomalma volt.
Az alma, amit a paradicsomból hoztak a hódítók. De az alma az idők során elkopott.

PorP_-33_2.jpg

Dolgozz nálunk!


 

 

 

Dolgozz nálunk!


 

 

 

Állásajánlatok


A Made in Pastában helyben készülnek a tészták és folyamatosan sülnek a pizzák és a calzone-k, ezért mindenkitől nagyfokú önállóságot és munkabírást várunk el. A csapat bővítéséhez most az alábbi pozíciókba keresünk gyakorlattal rendelkező lelkes munkatársakat:

SZAKÁCS
PULTOS
PÉK

 

ELVÁRÁSOK:

  • vendéglátói tapasztalat
  • legalább társalgási szintű angol nyelvtudás előny
  • légy csapatjátékos! 
  • és a legfontosabb: szeress enni!


Jelentkezés fényképes önéletrajzzal: katalin.palumbi@gmail.com
Kérdés esetén ezen a számon lehet érdeklődni: +36 30 495 8723

PorP_1_2.jpg

Kapcsolat


 

 

 

Kapcsolat


 

 

 

Asztalt foglalni nem tudsz nálunk mert kicsi hely vagyunk.
De szeretjük a  visszajelzéseket!

Ha észrevételed vagy kérdésed van,
így érsz el minket: 

 

TELEFONSZÁM:
+36 30 726 5713

E-MAIL CÍM:
madeinpastabp@gmail.com

FACEBOOK:
facebook.com/madeinpasta

NYITVA TARTÁS:
Minden nap: 10:00-22:00

CÍM:
1064 Budapest, Oktogon 4.